Zonnepanelen

Collectieve inkoopactie zonnepanelen gezamenlijk gemeentes

De gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen organiseren samen een grootschalige collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Deze actie maakt het voor inwoners en bedrijven in de regio straks extra aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen en ze te laten installeren. Ook de gemeente Duiven heeft besloten aan te sluiten bij dit goede initiatief.

Het idee voor de actie werd eind vorig jaar gelanceerd door de gemeente Beuningen. Sindsdien zijn er in Beuningen veel enthousiaste reacties binnengekomen vanuit andere gemeenten die zich graag bij de actie willen aansluiten. Om die reden werd de actie nu uitgebreid naar andere gemeenten in de regio. Zo ook naar de gemeente Duiven.

De uitbreiding heeft als voordeel dat meer inwoners en bedrijven aan de actie kunnen meedoen. Hierdoor kan een nog betere prijs-/kwaliteitverhouding worden gerealiseerd. Inmiddels doen bijna alle gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen met de actie mee.

Rond de zomer selecteren de samenwerkende gemeenten de aanbieder van zonnepanelen met de beste prijs-/kwaliteit verhouding. Op de website www.zonnepaneelvoordeel.nl worden ontwikkelingen rondom de actie bijgehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerde bewoners en bedrijven op de website alvast vrijblijvend hun contactgegevens invullen om van de actie op de hoogte te blijven.

De uitvoering van de actie vindt plaats vanuit het programma De Groene Kracht, voor nieuwe energie in de regio Arnhem Nijmegen. De Groene Kracht is een samenwerkingsverband van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, MRA (Milieusamenwerking Regio Arnhem) en MARN (Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen). Daarnaast levert ook de provincie ondersteuning aan de actie.

Inwoners en bedrijven uit de volgende gemeenten kunnen meedoen aan de collectieve inkoopactie:

Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Montferland, Nederbetuwe, Nijmegen, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Ubbergen, Westervoort, Wijchen, Zevenaar.

BTW-compensatie op zonnepanelen door Greenchoice

In het ‘Lente-akkoord’ wordt gesproken over een verlaging van de BTW op zonnepanelen van 19% naar 6%. In afwachting daarvan blijkt dat huishoudens daardoor nu de aanschaf van zonnepanelen uitstellen of erover aarzelen. Om deze stilstand te doorbreken komt Greenchoice met de garantie dat panelen die vanaf vandaag worden aangeschaft nu al van het eventuele belastingvoordeel genieten, door het bieden van een korting die op hetzelfde neerkomt. Zo kunnen huishoudens toch nú overgaan tot het nemen van panelen, en lopen zij eventueel toekomstig kostenbesparing niet mis. Greenchoice bood al de meeste voordelige zonnepanelen. Het BTW-voordeel betreft alleen de kosten van de zonnepanelen zelf, niet die van de installatie en apparatuur eromheen. Greenchoice benadrukt dat het aanbod vooral aantrekkelijk is voor mensen die niet kunnen of willen wachten op het overheidsbesluit. Kijk op de website van Greenchoice voor de details